Regnbåge på powerbait[/caption] " /> Regnbåge i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Regnbåge i Rapala Cup
Regnbåge på powerbait

Erik Westgren anmäler sin andra art i Rapala Cup, en regnbåge.

Erik Westgren från Sundborn provade fiskelyckan i Lisstjärnen då en regnbåge högg på hans bottenmete. Fisken blir hans andra art hittills i Rapala Cup, han har tidigare anmält en gädda.
Att fiska på sommarlovet är melodin för väldigt många barn och ungdomar, det märks i tävlingen Rapala Cup. Anmälningarna väller in och senast i raden är Erik Westgren. Han bottenmetade med Powerbait som agn, då en kampglad regnbåge högg.
– Jag gick bort till en sten för att titta om ja skulle prova fiska lite där senare, då jag hörde min kompis ropa att det var något på gång på mitt bottenmete, berättar Erik i sin anmälan.
Se Erik och alla andra storfiskares fångster här.
Tävlingen Rapala Cup arrangeras av Fiskejournalen, Normark och Unga sportfiskare.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta