Fiske på Skansen i Stockholm Spännande regnbågsmete på Skansen 21-22 september. (Foto: Bengt Olsson/Sportfiskarna)[/caption] " /> Gratis fiske för barn på Skansen i Stockholm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Regnbågsfiske för barn på Skansen
Fiske på Skansen i Stockholm

Spännande regnbågsmete på Skansen 21-22 september. (Foto: Bengt Olsson/Sportfiskarna)

Sportfiskarna, Skansen och fiskeklubben Strömstararna arrangerar med start i morgon gratis regnbågsmete för barn med föräldrar.
Förutom att erbjuda spännande regnbågsmete finns Sportfiskarna på plats för att informera om förbundets verksamhet. Den som inte redan är medlem kan även bli det på Skansen i anslutning till fisket.
Fisket sker vid fågeldammarna på Skansen lördag-söndag 21-22 september.
Utrustning finns att låna på plats, fångad regnbåge får tas med hem!
Sportfiskarna hjälper till med rensning och har ett receptförslag på ugnstekt regnbåge.
Välkomna till Skansen på en härlig fiskeutflykt!
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta