Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Regnet drar upp laxen

Det är fullt drag i Västkustens åar nu, efter det myckna regnandet den senaste veckan. Syn för sägen är bland annat den här härliga trippeln från Lagan.
– Det är drömläge i västkuståarna just nu. Förutsättningarna är fina både i små och stora åar, säger Fiskejournalens laxexpert Hans Schibli och fortsätter:
– För den som vill prova fiske i smååar kan vi tipsa om att det går bra med lax i Stensån och Fylleån just nu, men även de stora åarna ger fina chanser.
Lagan har fiskat bra under hela våren och det är något som verkar hålla i sig. I går drog rutinerade laxfiskaren Mats Rubinsson en grym trippel. Laxarna vägde 10,5, 9,3 och 8,5 kilo. Alla togs på en Garry-inspirerad tubfluga.
Svenne Andersson

Mats Rubinsson visar upp sin makalösa trippel från Lagan. Tre nystigna i viktklasserna 8-11 kilo. (Foto: Hans Schibli)

Mats Rubinsson visar upp sin makalösa trippel från Lagan. Tre nystigna i viktklasserna 8-11 kilo. (Foto: Hans Schibli)

Relaterad nyhet från din region
13 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta