Annons
Rekord för Livlinan – så mycket samlades in | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 dagar sedan Sverige Anders Lundin
Livlinan satte nytt insamlingsrekord detta år.
Rekord för Livlinan – så mycket samlades in

Betesbyggare och fiskeguider är ett generöst släkte. Vad annat kan man säga när det är dags att summera Livlinan 2020? Nästan 375 000 kronor samlades in via Tradera till förmån för Barncancerfonden.

Glasspinnebetet av Kent ”Rockabilly” Olsson drog in mest pengar.

Det råder stiltje på den fysiska evenemangssidan på grund av pandemin, men de digitala forumen och mötesplatserna frodas minst sagt. Auktionen Livlinan samlade detta år flera deltagare än någonsin, och förutom betesbyggare så anslöt flera av landets mest namnkunniga guider. Resultatet blev också därefter. Målet att samla in 100 000 kronor överträffades mångfalt, närmare bestämt landade det på 374 235 kronor.
Den som dragit i trådarna detta år är Jakob Lindahl från Ekerö, som tog över efter grundaren Janne Knutsson. De kan konstatera att Kent ”Rockabilly” Olsson levererade betet som drog in mest pengar på auktionen, nämligen 6 800 kronor.
– Ja, helt otroligt. Dyraste betet i år igen, jag är jätteglad, säger Kent till Fiskejournalen.
Fiskejournalen berättade nyligen om betet som han tillverkat av glasspinnnar, och uppenbarligen föll det budgivarna i smaken.

Nämnas kan att fjolårets insamling genererade 240 000 kronor, så det handlade om ett nytt rekord med råge.

Med tanke på det växande intresset för Livlinan så gissar vi att rekordet bara kommer att stå sig ett år framåt. Applåder till alla er som bidraget, från oss på redaktionen.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta