[/caption] " /> Besöksrekord på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rekord igen för Sportfiskemässan

Precis som förra gången Sportfiskemässan hölls i Jönköping, så blev det besöksrekord. Denna gången hittade 12 847 sportfiskare till Elminamässan. (Foto: Morgan Fihn)

När Sportfiskemässan slog igen portarna på söndag eftermiddag hade 12 847 besökare vallfärdat till Elmiamässan. Ett nytt besöksrekord med god marginal.
Summeringen av Sportfiskemässan kan enkelt beskrivas med ordet succé. Arrangemanget och lokalerna klarade anstormningen av besökare bra och utställarna bjöd på stort engagemang. Tillverkare visade nyheter och handlare bjöd på förmånliga erbjudanden. På Fiskejournalens scen hölls prisutdelningar, föredrag, bildvisning och det berättades ”sanna fiskehistorier”.
Vi på Fiskejournalen och Fly & Tie tackar alla som kom förbi vår monter för att prata, visa sin uppskattning och teckna prenumerationer.
Läs tidgare notiser om Sportfiskemässan.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
52 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här kan det se ut längs Mörrumsån om planerna går i lås. Illustration: Blekinge Tekniska högskola
Lyxig kastanläggning ska sätta Blekinge på kartan

En lyxig och unik kastanläggning vid Mörrumsån kan bli nästa satsning för att sätta sportfisket i Blekinge på kartan. En presenterad förstudie avslöjar stora planer, där förhoppningen är att locka främst unga sportfiskare.

Det är Svenska Castingförbundet som i samarbete med bland annat Mörrums Kronolaxfiske smider planer på en kastanläggning, som i sitt utförande ska vara unik i Europa.
Sedan tidigare har det funnits planer på att etablera en kastanläggning i Ronneby kommun, men nu verkar alltså satsningen hamna i Karlshamn kommun i stället, och troligtvis i anslutning till Mörrumsån.

”En kastpoolsanläggning kommer stärka redan befintliga erbjudanden och tillföra något nytt, helt unikt för Europa och Sverige. Genom att arrangera internationella event vid anläggningen kommer 100-tals ambassadörer att sprida ordet i hela världen, vilket kommer stärka regionens image och varumärke på ett trovärdigt sätt”, står det i förstudien.
Nästa steg är att hitta finansiering och ännu fler samarbetspartners.

Lockar andra grupper
Någon som håller tummarna för att anläggningen blir verklighet är Ida-Maria Rigoll på Mörrums Kronolaxfiske.
– Vi håller tummarna. Med en sådan här kastanläggning skulle vi kunna locka helt andra grupper och erbjuda nya paketlösningar. Det finns redan en liknande anläggning i San Francisco, Golden Gate, men den i Karlshamns kommun skulle bli unik för Europa, säger Ida-Maria Rigoll som nu hoppas att både kommunen och andra aktörer ska nappa på idén.

Du kanske även gillar detta