Utanför Norges kust slet Joel hårt med att få upp sin rekord-haj.[/caption]Joel Abrahamsson kommer att föreläsa på Båtmässans sportfiskedag i Göteborg den första februari. Joel har världsrekord i att dra stor fisk från kajak. " /> Rekord-Joel på Båtmässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Rekord-Joel på Båtmässan

Utanför Norges kust slet Joel hårt med att få upp sin rekord-haj.


Utanför Norges kust slet Joel hårt med att få upp sin rekord-haj.

Joel Abrahamsson kommer att föreläsa på Båtmässans sportfiskedag i Göteborg den första februari. Joel har världsrekord i att dra stor fisk från kajak.
Joel Abrahamsson är känd i fiskekretsar för sitt ihärdiga gäddfiske, men han har många strängar på sin lyra. Fiske från kajak är något han har hållit på med ett tag. Han har lyckats både med stora hälleflundror och andra fiskar.
I höstas hamnade han i fokus, inte bara i Sverige utan hela världen, för att ha fångat en håkäring från kajak. Rekordet på en fisk fångad på kajak var tidigare 227 kilo. Joel slog rekordet med marginal, då hans håkärring vägde 556 kilo.
Kom och lyssna på hans spännande berättelse på Svenska Mässan i Göteborg klockan 15.30 den första februari.
Fler sportfiskeföreläsare finns på scenen denna dag.
Mer om Båtmässan 2015.

11.00 Gunnar Westrin
12.30 Martin Falklind
14.00 Markus Lundgren
15.30 Joel Abrahamsson

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta