Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskemässa med rekordintresse

Älvräddarna och Fiskejournalens auktion på Sportfiskemässan i Jönköping blev en succé och kommer att upprepas på Kistamässan. (Foto: Morgan Fihn)

Fredagen den 23 mars drar årets största sportfiskekarusell igång. Kistamässan bjuder på en helg i sportfiskets tecken och Fiskejournalen står för underhållning i form välgörenhetsauktion och sanna fiskehistorier.
Intresset inför årets mässa har slagit alla rekord, både i media, antal följare på Facebook och i antal utställare.
– Detta borgar för att det ska bli den största Sportfiskemässan hittills, säger Agneta Brunell, mässansvarig.
Där kommer att finnas något för alla åldrar och intressen. Spöakuten, båtfisketorg, flugbidningstorg, fiske i akvarium och kastbanor är bara några aktiviteter. För de yngre deltagarna finns en fiskeskola och för de allra yngsta en fiskdamm.  I år ska man satsa lite extra på de kvinnliga besökarna. Fjällorna erbjuder en kastinstruktion med Mattias Drougge och Emma Lindgren lär ut flugbindning till tjejer.
Scenen satsar
Årets scenschema är också fullspäckat. Stefan ”Trumman” Trumstedt, William Moberg Faulds, Mikael Frödin och Jean Jältsten är några av de fiskekändisar som tillsammans med Martin Falklind har valt att avslöja pinsamma händelser vid vattnet.

Succén med välgörenhetsauktion till förmån för Älvräddarna ska upprepas. I år med ännu fler prylar som har skänkts från branschen. Alla medel går oavkortat till att rädda våra rinnande vattendrag. Auktionen äger rum på lördagen klockan 15.00.
Läs mer på www.sportfiskemassan.se
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta