Annons
Rekordlängd i Höstborren – se sanslösa resultatet! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Peter Woksepp med en 52-centimetersfisk från Höstborrens kvalomgång. Foto: Privat
Rekordlängd i Höstborren – se sanslösa resultatet!

Är det abborrarna som blir längre – eller är det fiskarna som blir skickligare på att nosa rätt på de stora? Hur som helst så konstaterar vi att det sattes ett imponerande rekord i Höstborrens kvalomgång.

Oskar Wilnersson med sin abborre på 52 centimeter.

Efter en intensiv höst där 372 lag gjorde upp om finalplatserna så har nu agnarna skiljts från vetet, och det står nu klart vilka som gör upp om mästarbucklan under finalhelgen 14–15 november.
– Det har varit spänning in i det sista! Sista dagen för rapportering levererade många fina fiskar som rörde om i resultatlistan. Kul att se att fisket efter våra randiga riddare är på topp, konstaterar Höstborrens tävlingsledare Daniel Lövstedt.

Han imponeras också av resultatet i kvalomgången, där det sattes längdrekord med råge. Vinnarna BiteOfBleak Blå samlade nämligen ihop hela 257 centimeter med sina fem längsta abborrar, vilket alltså är över 51 centimeter per fisk i genomsnitt. I jämförelse så var toppresultatet 2018 251 centimeter och 2019 250 centimeter.
I BiteOfBleak Blå ingår Peter Woksepp, Oskar Wilnersson och Pelle Seth. Stort grattis till er, säger vi på Fiskejournalen. Här hittar du alla resultat från kvalomgången och information inför finalen.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta