Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rekordlax i Örekilsälven

En bjässe på 17,4 kilo pressade upp rekordet för spöfångad lax i Örekilsälven. Den lycklige fångstmannen heter Per Svensson och bor i Skara, berättar Bohuslänningen.
Det var i går morse som Per lade ut flugan på sträckan som kallas Laxnacken. Hugget var tungt och kampen mycket hård. Per fick följa laxen när den drog iväg och det blev en dramatisk klättring bland träd och stenar. Pappa Leif, som var med vid fisket, försökte hjälpa till med landningen. Först vid tredje försöket fick han lyft upp laxhannen på strandbrinken där han lade sig på fisken.
Laxen vägdes till 17,4 kilo och överträffade därmed det gamla sportfiskerekordet på 17,2 kilo som var från 1987 och innehades av Stefan Rönnberg.
Laxen kommer att lämnas till en konservator för att bli ett fint minne att hänga på väggen.
Bild på den stora laxen finns på den här länken.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta