Just nu:
Annons

Nyheter

3 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Nytt personligt rekord för meteprofilen Max Lösche. Foto: Privat
Rekordpass för Lösche – som satsar max på fiske

Nu har metesäsongen inletts på allvar i södra Sverige, och som väntat är det entusiasterna som visar vägen till de stora fiskarna. Fiskeprofilen Max Lösche lyckades nyligen bräcka sitt personliga rekord på id med ett riktigt präktigt exemplar.

Den förre tävlingsledaren för Svenska Specimentävlingen föregår alltså med gott exempel, genom att leverera stora fiskar. Iden som förgyllda hans drömmar vägde 3 190 gram och var 60 centimeter lång.

– Jag har som tradition att meta vår-id här hemma i Kalmar och förra veckan körde jag ett första morgonpass. Fisket är ordentligt segt nu för tiden och får man ett par fiskar under ett och samma pass får man vara mer än nöjd! Denna morgon dök flötet endast en gång, men det räckte gott för mig. En riktigt bra start på metesäsongen och ett nytt PB, säger Max till Fiskejournalen.

Vad gör du förresten nu för tiden, efter att du lämnat huvudrollen i Svenska Specimentävlingen?

– I april fyller min engelskspråkiga fiskesida Strike&Catch 1 år och sidan växer rejält, vilket är mycket roligt, då jag lagt ner ganska mycket arbete kring den. Det stora målet är att ha denna sysselsättning som heltidsjobb inom några år, och för att diversifiera min ”sidportfölj” lite mera så kommer jag under sommaren även bygga upp en svensk variant som heter sportfisketips.se, hälsar Max Lösche.

 

Kan du skicka med några tips för fiske efter id?
– Japp. Kör i mindre bakvatten nära strömkanten. Dippa dina maggots i något fruktigt, funkar bra i det kalla vattnet. Samt att nöta på och inte ifrågasätta din fiskemetod.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta