" /> Rekordstor marulk på 63,5 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Karl-Olav Kjerland med sin mäktiga bonusfisk - en marulk som överträffar det norska rekordet. Foto: Privat
Rekordstor marulk på 63,5 kilo

När det blev helt stumt i linan trodde Karl-Olav Kjerland att hans pilk hade fastnat i botten. Men några sekunder senare stod det klart att han hade krokat något väldigt stort nere i djupet. 70 meter senare vältrade sig en enorm marulk i ytan som överträffade norgerekordet med god marginal.

Det var egentligen långa som Karl-Olavs pilk var ägnad åt, när han i söndags fiskade utanför Jondal tillsammans med kompisen Håkon Sandveen. Fisket hade inletts utan större dramatik, med endast ett par småsejar och en mindre långa i båten.
Men så plötsligt dunkar det till nere i djupet.

– I ett par sekunder verkade det som jag satt fast i botten, men så fick jag med fisken en bit upp. Den var verkligen tung och bjöd på några kortare rusningar, berättar Karl-Olav för Hooked.no.

Att det var en monsterstor marulk som han kämpat med i 70 meter kom som en överraskning för båda i båten. Landningen av den 141 centimeter långa fisken bjöd på en del utmaningar men till slut låg den på däck. Vågen visade 63,5 kilo och därmed var det norska sportfiskerekordet krossat med sex kilos marginal.

Läs mer om fångsten på Hooked.no här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta