[/caption] " /> Rekordstor TV-tittning för "den gamle" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rekordstor TV-tittning för ”den gamle”

I nya numret av Fiskejournalen får ni reda på vad som egentligen hände när Martin Falklind och hans filmteam spelade in filmen Expedition den gamle och havet.

545 000 tittare såg filmen Expedition den gamle och havet på när den visades på SVT i slutet av oktober. Det är den största publik som ett enskilt fiskeprogram har haft sedan Gentlemannafisken premiärvisades år 2009.
Både SVT och Martin Falklind är mycket nöjda med genomslaget som filmen fick, speciellt med tanke på att varken repriserna i SVT World eller tittandet på SVT Play är medräknat i tittarsiffran.
– Det är ett bevis för att bra fiskeprogram funkar för en stor publik, säger Martin Falklind.
– Det enda program som hade fler tittare när filmen premiärvisades den 23 oktober, alla kanaler medräknade, var ”Äntligen hemma” som hade 600 000 tittare.

Filmen ligger nu ute på SVT Play, så du som missade Expedition den gamle och havet har chansen att se den i en vecka till. Självklart ska filmen också ges ut på DVD och det finns även planer på en I-pad version och en amerikanske lansering.
Idag, måndag, kommer nya Fiskejournalen ut i butik. Där kan du läsa mer om vad som hände bakom kulisserna på filminspelningen.
Se filmen på SVTplay.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta