Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Release 'em fortsätter

Nikolaj Hjorth från Ballerup fångade, fotograferade och släppte tillbaka sin hälleflundra. Han blir belönad med havens coolaste trofékeps.

Fiskejournalen startade Projektet Release ’em tillsammans med CWC. Syftet var att vi tillsammans med dig vill sprida tänket ”bevara hälleflundran”. Nu är det klart – projektet fortsätter även under 2012.
Release ´em rivstartade under 2011 och anmälningarna strömmade in. Den fräcka trofékepsen tog slut och leverantören kunde inte få fram nya i tillräckligt snabb takt. Nu är lagret åter fullt och de som ännu inte fått sina kepsar för 2011 kan vänta sig dessa inom kort.
Nu kommer vår jury att gå igenom samtliga bidrag från 2011 och sedan kora en, vad vi anser, värdig Flundrakung eller Flundradrottning. Som bevis på vår uppskattning för förtjänstfullt bevarandetänk skickar vi ett fiskepaket samt en hälleflundratail till vinnaren.
Läs mer om Release ’em här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta