Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Palle
Release ém-keps till Danmark

Frederik Hansen från Danmark fick vara med om ett superfiske efter hälleflundra när han tillsammans med vänner fiskade vid Tromsö i juni.
Under 12 dagars fiske landades 31 hälleflundror med flera fiskar som var över 1,5 meter långa. Fredriks fisk var 157 centimeter lång och vägde 57 kilo. Jiggfiske var metoden som gav utdelning dessa dagar som gänget garanterat kommer att minnas för evigt. Fisken återutsattes och berättigar därför till en trofékeps  med CWC-logga. Vi gratulerar till ett sanslöst fiske och lyfter såklart på hatten. Kolla fler Release ém-firrar på den här länken.
Palle Sköldblom

Frederik Hansen med sitt nya personbästa.

Frederik Hansen med sitt nya personbästa.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta