[/caption] " /> Pimpel | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Resultat från NM i pimpel i Kuopio

Det blev några fina framgångar på årets NM i pimpel i Finland. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna:
Det svenska laget nådde ett par fina framgångar på NM där bland annat Lotta Engvall hade den högsta vikten totalt. Lotta har nu en fantastisk svit med medaljer från tio NM än så länge.
De svenska damerna och tjejerna fiskade väldigt bra. Damjunioren Alexandra Höök-Hanson vann sin klass med vikten 2255gr och i damklassen tog Sverige en dubbel genom Lotta Engvall med vikten 7710gr och Malin Granström på en andra plats med vikten 3841gr. Dessa resultat innebar också att dam- och damjuniorerna vann sina klasser totalt.
Här följer Lotta Engvalls egen berättelse om sin framgång i Kuopio:
”Jag ville fiska var så grunt som möjligt. Jag tycker det är häftigast när det nappar grunt. Jag hittade på fisken direkt,och grunt. Från 2 dm-1 meter. Upptäckte snabbt att abborren fanns direkt under iskanten.Kunde inte bli bättre. Jag ville fiska så ostört som möjligt. Fick göra det de tre första timmarna. Eftersom det fanns abborre på en ganska stor yta så gällde det bara att försöka hålla tempot uppe. Jag använde mig av en orange 16 trekrok och 38 mm pirk med wolfram för tyngd. Blev ganska mycket sörja i hålen. Som bete så fungerade ej urkramat öga bäst. Det var till stor nytta att kunna vara med på den öppna tävlingen dagen innan på samma vatten.”
Här är alla Lottas medaljer från NM:
Guld: 2008 i Norge, 2009 i Sverige, 2010 i Finland, 2012 i Sverige, 2013 i Finland.
Lotta har även 3 silver och 1 brons tidigare år, och en fjärdeplacering.
Årets NM vanns totalt av Finland.
Läs resultatlistan här.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta