Resultat från NM i pimpel i Kuopio

Det blev några fina framgångar på årets NM i pimpel i Finland. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna:
Det svenska laget nådde ett par fina framgångar på NM där bland annat Lotta Engvall hade den högsta vikten totalt. Lotta har nu en fantastisk svit med medaljer från tio NM än så länge.
De svenska damerna och tjejerna fiskade väldigt bra. Damjunioren Alexandra Höök-Hanson vann sin klass med vikten 2255gr och i damklassen tog Sverige en dubbel genom Lotta Engvall med vikten 7710gr och Malin Granström på en andra plats med vikten 3841gr. Dessa resultat innebar också att dam- och damjuniorerna vann sina klasser totalt.
Här följer Lotta Engvalls egen berättelse om sin framgång i Kuopio:
”Jag ville fiska var så grunt som möjligt. Jag tycker det är häftigast när det nappar grunt. Jag hittade på fisken direkt,och grunt. Från 2 dm-1 meter. Upptäckte snabbt att abborren fanns direkt under iskanten.Kunde inte bli bättre. Jag ville fiska så ostört som möjligt. Fick göra det de tre första timmarna. Eftersom det fanns abborre på en ganska stor yta så gällde det bara att försöka hålla tempot uppe. Jag använde mig av en orange 16 trekrok och 38 mm pirk med wolfram för tyngd. Blev ganska mycket sörja i hålen. Som bete så fungerade ej urkramat öga bäst. Det var till stor nytta att kunna vara med på den öppna tävlingen dagen innan på samma vatten.”
Här är alla Lottas medaljer från NM:
Guld: 2008 i Norge, 2009 i Sverige, 2010 i Finland, 2012 i Sverige, 2013 i Finland.
Lotta har även 3 silver och 1 brons tidigare år, och en fjärdeplacering.
Årets NM vanns totalt av Finland.
Läs resultatlistan här.
www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...