[/caption] " /> Pimpel | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Resultat från NM i pimpel i Kuopio

Det blev några fina framgångar på årets NM i pimpel i Finland. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna:
Det svenska laget nådde ett par fina framgångar på NM där bland annat Lotta Engvall hade den högsta vikten totalt. Lotta har nu en fantastisk svit med medaljer från tio NM än så länge.
De svenska damerna och tjejerna fiskade väldigt bra. Damjunioren Alexandra Höök-Hanson vann sin klass med vikten 2255gr och i damklassen tog Sverige en dubbel genom Lotta Engvall med vikten 7710gr och Malin Granström på en andra plats med vikten 3841gr. Dessa resultat innebar också att dam- och damjuniorerna vann sina klasser totalt.
Här följer Lotta Engvalls egen berättelse om sin framgång i Kuopio:
”Jag ville fiska var så grunt som möjligt. Jag tycker det är häftigast när det nappar grunt. Jag hittade på fisken direkt,och grunt. Från 2 dm-1 meter. Upptäckte snabbt att abborren fanns direkt under iskanten.Kunde inte bli bättre. Jag ville fiska så ostört som möjligt. Fick göra det de tre första timmarna. Eftersom det fanns abborre på en ganska stor yta så gällde det bara att försöka hålla tempot uppe. Jag använde mig av en orange 16 trekrok och 38 mm pirk med wolfram för tyngd. Blev ganska mycket sörja i hålen. Som bete så fungerade ej urkramat öga bäst. Det var till stor nytta att kunna vara med på den öppna tävlingen dagen innan på samma vatten.”
Här är alla Lottas medaljer från NM:
Guld: 2008 i Norge, 2009 i Sverige, 2010 i Finland, 2012 i Sverige, 2013 i Finland.
Lotta har även 3 silver och 1 brons tidigare år, och en fjärdeplacering.
Årets NM vanns totalt av Finland.
Läs resultatlistan här.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta