Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Revo - bästa designen?

Ambassadeur Revo Premier är en av Sveriges finaste designprodukter. Det tycker i alla fall arrangörerna bakom Stora Designpriset som nominerat Revo som en av fem finalister.
Ambassadeur Revo introducerades av Abu Garcia 2006 och finns i dag i flera olika modeller och utföranden. Det är en lågprofilrulle med hög prestanda. Det är ”flaggskeppet” i serien, Premier, som  nominerats till Stora Designpriset.
Bakom tävlingen står Teknikföretagen, Stiftelsen Svensk Industridesign, SVID och Svensk Form. De vill lyfta fram industridesignens viktiga roll för produktutveckling och lönsamhet.
Tycker du också att Revo är en skönhetsupplevelse? Då har du möjlighet att rösta fram ”Folkets favorit” i tävlingen via den här länken.
Svenne Andersson

Ambassadeur Revo Premier är en skönhet som bör prisas, tycker designföretagen.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta