" />
Annons
Riksdagens politiker såg film om fiskevård | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Inspiration. I filmen Många bäckar små kan man se vad gemensamma krafttag kan leda till. Foto: Sportfiskarna / Freewater Pictures
Riksdagens politiker såg film om fiskevård

Sportfiskarna anordnade nyligen ett frukostseminarium i riksdagen med diskussion om den nya vattenlagstiftningen samt visning av filmen Många bäckar små.

Arbetet med en ny lagstiftning för vattenkraften är inne i sitt slutskede och regeringen kommer att presentera en proposition i mars.
Låt oss hoppas att de politiker som såg filmen Många bäckar små blev inspirerade till en klok förvaltning av våra rinnande vatten.

Läs mer på Sportfiskarnas sida här.

Du har väl inte missat att vattenkraften även kommer att diskuteras under Sportfiskemässan? På fredag den 16 mars kl 13:00 blir det en paneldebatt med bland annat riksdagspolitiker och Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm.

Läs mer om Sportfiskemässans scenprogram här.

 Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med sin största spinnfångade gös någonsin. Foto: Privat
Tommy gör det igen – drog årets största gös

De tunga gösarna fortsätter att rapporteras in. Nu är det dags att applådera Tommy Blomander igen, eftersom han lyckats fånga sin största spinnfiskade gös någonsin.

Ingen fångar fler storgösar i Sverige än Tommy Blomander, och när han sätter personliga rekord så vet vi att det gungar till ordentligt i listorna.

– Jag var ute på ett nattpass och efter 4 timmar hade jag inte fått ett enda napp. Sedan började gösen att vakna till och efter att jag fått fem supersize-gösar (90 centimeter) fick jag se en troligtvis större fisk på min livescope. Efter att ha kastat min Rapala peto 14 cirka tio gånger på den så kom det ett brutalt hugg i spöet som höll på att slita det ur nävarna på mig, berättar Tommy för Fiskejournalen.

Det som hade huggit var alltså en gös på hela 11,38 kilo och 98 centimeter.
– Jag trodde faktiskt att den var ännu större. Grymt bred över nacken och min största spinnfiskade. Totalt blev det sju supersize-gösar denna natt, ett magiskt fiske, konstaterar en nöjd Tommy Blomander.
Vi på Fiskejournalen gör som vanligt – alltså lyfter på hattarna och gratulerar till en enorm fisk.

Du kanske även gillar detta