Riksdagsman ryter till

Jämtkrafts VD Anders Ericsson (tv) förklarade att biologisk mångfald inte är Jämtkrafts miljömål. Något som riksdagsmannen Lise Nordin (th) reagerade starkt på. (foto TIna Stafrén/fotograftina.se (Anders Ericsson) och Fredrik Hjerling (Lise Nordin))

Under gårdagen rapporterade vi om hur Anders Ericsson, VD Jämtkraft och ordförande för svensk Energi, uttalat sig till Östersundposten. Han förklarade då att biologisk mångfald inte är Jämtkrafts miljömål. Något som riksdagsman Lise Nordin reagerar starkt på.
Lise Nordin är energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. När hon läste Anders Ericssons citat reagerade hon kraftfullt.
– Det är tveksamt att ge ekonomiskt stöd till vattenkraften om den samtidigt gör det svårare för oss att nå andra miljömål, säger Lise.
Det faktum att Anders Ericsson också är ordförande för Svensk Energi, branschorganisationen för Sveriges elleverantörer, gör uttalandet ännu mer kontroversiellt.
– Vattenkraftsbolagen riskerar att göra sig själva en björntjänst genom att vägra åtgärder för biologisk mångfald. Konsekvensen kan bli att vi från politiskt håll reglerar vattenkraftens förutsättningar, avslutar Lise Nordin.
Vill du läsa artikeln som får riksdagsmannen och Miljöpartiets energipolitiska talesman att rasa? Klicka här.
Här
hittar du gårdagens notis på Fiskejournalen.se om Anders Ericssons uttalande.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Mikael fångade 1000-kiloshaj

Mikael Åkesson hade ägnat natten åt djuphavsfiske efter håkäring i nordnorska Andfjorden. På morgonkvisten tog han en tupplur och då kom hugget han väntat på. Yrvaken satte han mothugget och en blytung kamp tog vid. Först en och en halv timme senare fick han se vad han tampats med – en väldig haj på över

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...