Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Riksgäddan avgjord

Willy Björk, vinnare i juniorklassen med gädda på 89 centimeter, fångad Karlskrona Skärgård.

Första upplagan av Svenska Gäddklubbens tävling Riksgäddan är avgjord. Seniorklassen vanns av Nicklas Andersson och juniorklassen av Willy Björk.
I SGK Riksgäddan kunde tävlande kasta från din egen brygga, eller trolla i ditt favoritvatten. Onekligen ett nytt, spännande koncept där gäddfiskare över hela Sverige fick chansen att verkligen visa vad deras favoritvatten går för. Tillåtna fiskemetoder var spinn/jerk, fluga, trolling och mete, men man får bara använda ett spö i taget. Drygt 60 deltagare fanns med i startfältet och vinnare i seniorklassen blev Nicklas Andersson med en metad gädda på 108 centimeter. I juniorklassen segrade Willy Björk med en 89 centimeter lång gädda som lurades med ett jerkbete.
Komplett resultatlista hittar du här.
Blev du sugen på gäddfiske och tävling? Kolla in Fiskejournalens tävlingssida.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta