Swedish Game Fair Pike Open, med 50 000 kronor till segraren, blev precis den rysare som arrangörerna hoppats på. Rutinerade Team Slips säkrade segern under de absolut sista kasten! " /> Riktig rysare när Team Slips rodde hem 50 000 kronor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Team Slips tog hem segerchecken på 50 000 kronor i Pike Open under Swedish Game Fair. Foto: Arrangörerna
Riktig rysare när Team Slips rodde hem 50 000 kronor

Swedish Game Fair Pike Open, med 50 000 kronor till segraren, blev precis den rysare som arrangörerna hoppats på. Rutinerade Team Slips säkrade segern under de absolut sista kasten!

Det blev spännande för både publik och deltagande team när Pike Open avgjordes vid Tullgarns Slott under Swedish Game Fair, där det gällde att fånga de fem längsta gäddorna. Tack vare en stark slutspurt så kunde förra årets vinnare av Swedish Pike League ta hem segern. Magnus Holtmar, Olle Lundstedt och Rasmus Grebacken visade varför de är landets högst rankade gäddteam.

– Framför allt förra året gick det väldigt bra för oss, men det här var första gången som det släppte i år, berättar Magnus Holtmar för Fiskejournalen.

Han berättar dock att det var ytterst nära att de hamnade utanför prispallen.

– Det var rätt så tufft. Det var liverapportering fram till 14, och då hade vi bara 350 centimeter, vilket vi insåg inte skulle räcka eftersom ledarna hade 418. Vi gjorde därför en del förändringar och avslutade på ett ställe som vi kände till sedan tidigare. Där hittade vi braxätande gäddor, och fick tre snabba fiskar på bara en halvtimme. Den sista på 94 centimeter tog faktiskt på sista kastet, berättar Magnus Holtmar.

Därmed kunde de överta ledningen på 458 centimeter, med ganska god marginal före tvåan Karlström Baits (435 cm) och Team Gäddslem (378 cm).

Alla resultat från tävlingen hittar ni här!

Nästa heta uppgift för Team Slips väntar redan till helgen då SM-finalen ska avgöras vid Roslagskusten.

Läs om fler heta tävlingsfiskare:

Stora laxfiskar tar Oldschool Specimen till toppen

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Skarvbeståndet i Västra Götaland får reduceras genom skyddsjakt. Foto: Gettyimages
Fördubbling av antalet skarvbon – nu blir det jakt

Både Sportfiskarna och andra aktörer har slagit larm om skarvens tilltagande utbredning längs Västra Götalands kust. Nu kan det hela formuleras i siffror, där inventeringar visar att det skett en fördubbling av antalet skarvbon mellan 2012 och 2020.

Det är Sportfiskarna som basunerar ut resultaten från inventeringen, som SLU gjort tillsammans med erfarna ornitologer och ett flygföretag. Resultatet visar att antalet kolonier vuxit från 14 till 21, och att antalet bon vuxit från 3 000 till 6 000.
– Det kanske mest oroväckande är den stora spridningen av mellanskarv till vattendrag och inlandsvatten. Som ett av många exempel har Kungsbacka Sportfiskeklubb noterat upp till 20 jagande skarvar i Kungsbackaån och även mindre skarvgrupper som nu jagar i deras klubbsjöar flera mil inåt landet. Det är områden där vi aldrig dokumenterat skarv innan, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren på deras hemsida.

De välkomnar också ett färskt beslut om att det nu ska tillåtas skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag.
Det är Sportfiskarna själva som tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sveriges Fiskares Producentorganisation beviljats tillstånd för skyddsjakt på skarv.

Jakten i vattendrag motiveras i beslutet med att utvandrande laxfisksmolt behöver skyddas. Tillståndet gäller till och med den 15 februari 2024 och innebär att maximalt 3 000 skarvar får fällas.
Här kan du läsa mer.

Du kanske även gillar detta