Djurgårdens IF spelade nyss hem sitt första SM-guld i fotboll på 14 år. Ärkerivalen AIK fick nöja sig med en fjärdeplats. Men vilket lag är egentligen bäst på vatten med fiskespö i nävarna? Svaret får vi i programmet Fiskederbyt. " />
Annons
Rivalerna AIK och Djurgården gör upp i gäddvatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Djurgården med en fin gädda – men räckte den till seger i Fiskederbyt? Foto: Freewater Pictures
Rivalerna AIK och Djurgården gör upp i gäddvatten

Djurgårdens IF spelade nyss hem sitt första SM-guld i fotboll på 14 år. Ärkerivalen AIK fick nöja sig med en fjärdeplats. Men vilket lag är egentligen bäst på vatten med fiskespö i nävarna? Svaret får vi i programmet Fiskederbyt.

Fisketävlingar växer i popularitet, så det är väl ganska naturligt att gamla ärkerivaler vill göra upp även till sjöss. Fiskederbyt är programmet där AIK möter Djurgården i gäddfisketävling, med mycket prestige på spel.

Det är filmmakarna i Freewater Pictures som tagit med två spelare och en profil från varje klubb ut på Mälaren, där de alltså jagar gädda. AIK ställer upp med Stefan Silva, Daniel Sundgren och Nisse Johansson. Djurgårdens laguppställning består av Bosse Andersson, Jacob Une Larsson och Erik Berg.

Fiskederbyt sänds på C More och Tv4 play sportkanalen och har även släppts på Freewaters Youtubekanal. Nedan hittar du det första avsnittet:

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta