[/caption] " /> Rivning av Långforsen på gång? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rivning av Långforsen på gång?

Ska Jämtkraft tvingas riva sin anläggning vid Långforsen? (Foto/källa: SVT Mittnytt)

Som Fiskejournalen tidigare rapporterat har Kammarkollegiet granskat nyttan av Jämtkrafts kraftverk i Långforsen, Jämtland. Enligt tidningen ÖP har Kammarkollegiet nu bestämt sig för att driva frågan om utrivning i domstol.
Det var Älvräddarna som i början av 2012 blev varse att Jämtkraft AB inte bedrev någon verksamhet i sin anläggning i Långforsen. Man begärde då att Kammarkollegiet skulle utreda nyttan av kraftverket. För första gången i Sverige kommer nu jurister att pröva om man kan dra tillbaka ett gammalt tillstånd för vattenkraft.
– När lagen om skyddade vattensträckor infördes var det rimligt att de vattenkraftverk som råkade finnas där fick vara kvar, men när deras tekniska livslängd är slut är det rimligt att de rivs ur, säger Christer Borg, ordförande för Älvräddarna, till ÖP.
Läs mer här.
Läs tidigare notiser om Långforsen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta