Den populära arttävlingen Rapala Cup, är igång för fjärde året i rad och det har verkligen varit en rivstart! " /> Rivstart i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hugo Lilja med en vimma som är en rolig och lite udda art. Den känns igen på sin stora näsa. Det svenska rekordet på vimma är 1392 gram.
Rivstart i Rapala Cup

Den populära arttävlingen Rapala Cup, är igång för fjärde året i rad och det har verkligen varit en rivstart!
Redan efter tre dagar hade 11-årige Hugo Lilja från Ålem på Smålandskusten fångat 8 arter och en riktig raritet dessutom med den udda karpfisken vimma som känns igen på sin stora näsa. I skrivande stund är exakt 100 fiskar inrapporterade av hela 46 barn. Lysekilsbröderna Calle och Pelle Hjelm har dock övertagit ledningen med 9 arter vardera, imponerande på bara tre och en halv dags fiske. Tävlingen varar hela sommaren och alla som deltar får priser. Fina fiskeutrustningar delas ut till topp tio när sommaren är slut och därefter delas drag från Normark ut till de 300 första som rapporterar in en fisk och buffar från Sportfiskarna delas ut till de resterande deltagande.

Är ni osäkra på vad ni fångat, kan ni alltid maila och fråga domaren Hans Lindqwist.

Visste ni förresten att det finns över 200 fiskarter i Sverige och att Rasmus Bäcklund som vann förra året fångade hela 50 arter på en enda sommar! I år är Rasmus för gammal då man bara får delta till det år man fyller 16 så oavsett vem som fångar flest arter i år kommer det inte att bli förra årets vinnare. Är ni osäkra på vad ni fångat kan ni alltid maila och fråga årets domare Hans Lindqwist på Sportfiskarna hans.lindqwist@sportfiskarna.se eller ladda hem gratis-appen Fisknyckeln där i princip alla Sveriges fiskarter finns med.

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta