Rivstart i Rapala Cup

Hugo Lilja med en vimma som är en rolig och lite udda art. Den känns igen på sin stora näsa. Det svenska rekordet på vimma är 1392 gram.

Den populära arttävlingen Rapala Cup, är igång för fjärde året i rad och det har verkligen varit en rivstart!
Redan efter tre dagar hade 11-årige Hugo Lilja från Ålem på Smålandskusten fångat 8 arter och en riktig raritet dessutom med den udda karpfisken vimma som känns igen på sin stora näsa. I skrivande stund är exakt 100 fiskar inrapporterade av hela 46 barn. Lysekilsbröderna Calle och Pelle Hjelm har dock övertagit ledningen med 9 arter vardera, imponerande på bara tre och en halv dags fiske. Tävlingen varar hela sommaren och alla som deltar får priser. Fina fiskeutrustningar delas ut till topp tio när sommaren är slut och därefter delas drag från Normark ut till de 300 första som rapporterar in en fisk och buffar från Sportfiskarna delas ut till de resterande deltagande.

Är ni osäkra på vad ni fångat, kan ni alltid maila och fråga domaren Hans Lindqwist.

Visste ni förresten att det finns över 200 fiskarter i Sverige och att Rasmus Bäcklund som vann förra året fångade hela 50 arter på en enda sommar! I år är Rasmus för gammal då man bara får delta till det år man fyller 16 så oavsett vem som fångar flest arter i år kommer det inte att bli förra årets vinnare. Är ni osäkra på vad ni fångat kan ni alltid maila och fråga årets domare Hans Lindqwist på Sportfiskarna hans.lindqwist@sportfiskarna.se eller ladda hem gratis-appen Fisknyckeln där i princip alla Sveriges fiskarter finns med.

 

Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...