Den populära arttävlingen Rapala Cup, är igång för fjärde året i rad och det har verkligen varit en rivstart! " /> Rivstart i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Hugo Lilja med en vimma som är en rolig och lite udda art. Den känns igen på sin stora näsa. Det svenska rekordet på vimma är 1392 gram.
Rivstart i Rapala Cup

Den populära arttävlingen Rapala Cup, är igång för fjärde året i rad och det har verkligen varit en rivstart!
Redan efter tre dagar hade 11-årige Hugo Lilja från Ålem på Smålandskusten fångat 8 arter och en riktig raritet dessutom med den udda karpfisken vimma som känns igen på sin stora näsa. I skrivande stund är exakt 100 fiskar inrapporterade av hela 46 barn. Lysekilsbröderna Calle och Pelle Hjelm har dock övertagit ledningen med 9 arter vardera, imponerande på bara tre och en halv dags fiske. Tävlingen varar hela sommaren och alla som deltar får priser. Fina fiskeutrustningar delas ut till topp tio när sommaren är slut och därefter delas drag från Normark ut till de 300 första som rapporterar in en fisk och buffar från Sportfiskarna delas ut till de resterande deltagande.

Är ni osäkra på vad ni fångat, kan ni alltid maila och fråga domaren Hans Lindqwist.

Visste ni förresten att det finns över 200 fiskarter i Sverige och att Rasmus Bäcklund som vann förra året fångade hela 50 arter på en enda sommar! I år är Rasmus för gammal då man bara får delta till det år man fyller 16 så oavsett vem som fångar flest arter i år kommer det inte att bli förra årets vinnare. Är ni osäkra på vad ni fångat kan ni alltid maila och fråga årets domare Hans Lindqwist på Sportfiskarna hans.lindqwist@sportfiskarna.se eller ladda hem gratis-appen Fisknyckeln där i princip alla Sveriges fiskarter finns med.

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta