rapala[/caption] " /> Rivstart i Rapala Cup 2013 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rivstart i Rapala Cup 2013
rapala

Anmälningarna väller in till Rapala Cup, här poserar Hampus Singstedt med en fin gös.

Tävlingen Rapala Cup har snart varit i gång en vecka. Anmälningarna väller in och tävlingen ser ut att blir minst lika populär som förra året. bland sportfiskande ungdomar.
Hampus Singstedt från Knivsta är en av de drygt 130 sportfikare som hittills anmält en fångst till Rapala Cup. En riktigt fin gös dessutom.
– Jag och min pappa hade trollat i några timmar innan den första fisken small på. Vågen visade 4,67 kilo och måttbandet 82 centimeter. Fisken gav mig sedan en dusch och försvann fort ner i djupet. Det är min första och största gös hittills och förhoppnings vis inte den sista.
Hampus och alla andras fångster kan du se här.
Vill du veta mer om tävlingen Rapala Cup? Klicka här.
Rapala Cup arrangeras av Fiskejournalen, Normark och Unga Sportfiskare.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
37 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här kan det se ut längs Mörrumsån om planerna går i lås. Illustration: Blekinge Tekniska högskola
Lyxig kastanläggning ska sätta Blekinge på kartan

En lyxig och unik kastanläggning vid Mörrumsån kan bli nästa satsning för att sätta sportfisket i Blekinge på kartan. En presenterad förstudie avslöjar stora planer, där förhoppningen är att locka främst unga sportfiskare.

Det är Svenska Castingförbundet som i samarbete med bland annat Mörrums Kronolaxfiske smider planer på en kastanläggning, som i sitt utförande ska vara unik i Europa.
Sedan tidigare har det funnits planer på att etablera en kastanläggning i Ronneby kommun, men nu verkar alltså satsningen hamna i Karlshamn kommun i stället, och troligtvis i anslutning till Mörrumsån.

”En kastpoolsanläggning kommer stärka redan befintliga erbjudanden och tillföra något nytt, helt unikt för Europa och Sverige. Genom att arrangera internationella event vid anläggningen kommer 100-tals ambassadörer att sprida ordet i hela världen, vilket kommer stärka regionens image och varumärke på ett trovärdigt sätt”, står det i förstudien.
Nästa steg är att hitta finansiering och ännu fler samarbetspartners.

Lockar andra grupper
Någon som håller tummarna för att anläggningen blir verklighet är Ida-Maria Rigoll på Mörrums Kronolaxfiske.
– Vi håller tummarna. Med en sådan här kastanläggning skulle vi kunna locka helt andra grupper och erbjuda nya paketlösningar. Det finns redan en liknande anläggning i San Francisco, Golden Gate, men den i Karlshamns kommun skulle bli unik för Europa, säger Ida-Maria Rigoll som nu hoppas att både kommunen och andra aktörer ska nappa på idén.

Du kanske även gillar detta