Just nu:
Annons

Nyheter

1 vecka sedan Sverige Anders Lundin
Jezper Ivarsson med en röding från Hökensås. Foto: Privat
Rivstart med röding – nu har Jezper 66 kvar till målet

Jezper Ivarsson satte upp målet att försöka fånga 100 arter på bara 12 månader. Nu har han bara 66 kvar efter att ha bockat av både lerskädda och sjurygg på de senaste passen.

Fiskejournalen skrev i vintras om Jezper Ivarssons satsning på 100 arter, som många av er läsare blev nyfikna på. Frågan är då hur det har gått? Jodå, riktigt bra.

Torsk avbockad!

Efter en rivstart så har han bara 66 arter kvar, efter att ha varit flitig på både isen och det öppna vårvattnet.
– Den mest minnesvärda fångsten än så länge måste vara rödingen, som vi hörde att de hade tagit i Hökensås. Jag fick lite tips hur vi skulle göra och lyckades ganska snabbt. En annan minnesvärd fisk var sjuryggen som jag fick nyligen. Det var en riktigt kul fångst. Den mest oroande fångsten var en svartmunnad smörbult på 18 centimeter som jag krokade strax söder om Marstrand, berättar Jezper för Fiskejournalen.
Svartmunnad smörbult är en invasiv art som sprider sig i oroande takt längs den svenska kusten.

Hur ser då resten av vårsäsongen ut?

– I maj kommer jag att sikta fisket mot havskatt, faren, vimma, skäggsimpa och tejstefisk. Ni kan följa mig på Instagram #snultbult och se hur det går, hälsar han.

 

Här är arterna som han hittills fångat: Abborre, benlöja, björkna, braxen, glyskolja, gråsej, havsöring, kolja, lake, lerskädda, makrill, mört, oxsimpa, pirål, randig sjökock, regnbåge, röding, rödspätta, rötsimpa, sandskädda, sandstubb, sarv, sjurygg  sik, skrubbskädda, snorgärs, sill, stäm, svart smörbult, svartmunnad smörbult, torsk, tånglake, vitling och vitlinglyra.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta