[/caption] " /> Rivstart på Drömresan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rivstart på Drömresan

Drömresevinnaren Reinhard Seggewiss, till vänster, med en barracuda på 24 kilo. Fiskeguiden Collin från Game fish Zanzibar hjälper till att hålla fisken.(Foto: Morgan Fihn)

Det blev en rafflande start på Drömresan när vinnaren Reinhard Zeggewiss fick kämpa hårt redan första dagen. Såväl dorado som wahoo och barracuda högg på hans beten.
Första fiskedagen på drömresan tog guiden oss till en passage i det rev som omsluter ön Zanzibar. Det dröjde inte länge innan drömresevinnaren Reinhard Zeggewiss rulle knarrade högljutt och en wahoo skenade iväg med betet.
– Det helt otroligt hur starka dessa fiskar är, hälsar en glad Reinhard.

Han fick även kämpa mot andra snabbsimmare som dorado och baracuda. Trolling varvades med popperfiske och guiden Collin stod för underhållningen med ett outtömligt förråd av spännande fiskehistorier.
I dag styr vi ut mot djupare vatten på jakt efter gulfenad tonfisk.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta