Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rivstart på isfisket

Vilken rivstart på isfisket han fick, Patrik Arvidsson från Dala-Husby. Den här grymma gäddan mätte hela 120 centimeter från för till akter.
Så är vintern här på allvar och de första ismetegäddorna har börjat ramla in i 100-klubbens inbox. Första isgäddan vi presenterar den här säsongen är en riktig grymming – hela 120 centimeter lång.
Patrik, som anmält flera gäddor till 100-klubben tidigare, berättar att han isfiskade på Trollbosjön med mört som bete. Det blev en riktigt bra fiskedag, med totalfångst av elva gäddor och en abborre. Gäddan på 120 centimeter sprängde för övrigt tiokilosvallen med sina 10,41 kilo.
Svenne Andersson

Patrik Arvidsson visar upp den långa och vackert tecknade gäddan från Trollbosjön.


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta