Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Rock n´ roll i makrilltakt

Tillsammans med Team Navias Anders Christensson gav vi oss ut för att testa stormakrillfisket. Solen sken och makrillar på vikter upp strax under kilot slet hårt i de lätta grejorna.
För att göra fisket roligare valde vi att fiska med riktigt lätt utrustning. Vertikalspö och multilina i  0.10 millimeters tjocklek ger fisket en helt ny dimension. Anders fiskade med ett smått makalöst spö av märket Crony som vägde som en fjäder och ändå kunde parera rusningarna från en stormakrill. Sådana spön är alldeles för bra för att bara användas i sötvatten.
Ingen gång på året är artrikedomen  i havet så stor som på sensommaren och hösten. Chanserna till udda fångster är stora. Har du möjlighet så ge dig ut!
Frågan är om skärgården kan bli vackrare än den är just nu..
Anders Nicander

Värdig motståndare på lätta grejor. (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta