Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Rock n´ roll i makrilltakt

Tillsammans med Team Navias Anders Christensson gav vi oss ut för att testa stormakrillfisket. Solen sken och makrillar på vikter upp strax under kilot slet hårt i de lätta grejorna.
För att göra fisket roligare valde vi att fiska med riktigt lätt utrustning. Vertikalspö och multilina i  0.10 millimeters tjocklek ger fisket en helt ny dimension. Anders fiskade med ett smått makalöst spö av märket Crony som vägde som en fjäder och ändå kunde parera rusningarna från en stormakrill. Sådana spön är alldeles för bra för att bara användas i sötvatten.
Ingen gång på året är artrikedomen  i havet så stor som på sensommaren och hösten. Chanserna till udda fångster är stora. Har du möjlighet så ge dig ut!
Frågan är om skärgården kan bli vackrare än den är just nu..
Anders Nicander

Värdig motståndare på lätta grejor. (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta