" /> Rockafiske gav monsterlubb | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Joost Lommelaars med sin mäktiga lubb på 14,4 kilo. Foto: Privat
Rockafiske gav monsterlubb

Joost Lommelaars fiskade efter vitrocka i norska Bømlafjorden när ett försiktigt hugg fick spöt att buga sig. En lång kamp tog vid och först i ytan förstod Joost att det var en lubb han kämpat mot. I hamn vägdes den väldiga fisken till fantastiska 14,4 kilo!

Måndagen den andra april lär Joost Lommelaars knappast glömma. Dagen hade annars inletts segt, med lottlöst fiske efter grov långa. Men när Joost och vännen Asmund Aasheim släppte ner sina tackel på en känd vitrockslokal kom ett hugg på Joosts fiskagnade krok. Spötoppen lyftes och tyngden blev tydlig. Men var det en rocka?

Ovisshet rådde ändå till simblåsan svällde och ytan bröts av den största lubb som vännerna skådat

Ovisshet rådde ändå till simblåsan svällde och ytan bröts av den största lubb som vännerna skådat. Vilken fisk!

Foto: Privat

Väl i hamn togs vågen och måttbandet fram. Den väldiga lubben var 107 centimeter lång och hade ett imponerande bukmått på 75 centimeter. Att vågen stannade på 14,4 kilo gjorde inte saken sämre!

Stort grattis till en fantastisk fisk!

Läs mer om fångsten här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta