Just nu:
Annons

Nyheter

15 år sedan Sverige Fiskejournalen
Röding 6300 gram

[compete class=”recordfisken” function=”showentry” id=”11617″]

Relaterad nyhet från din region
59 minuter sedan Sverige Anders Lundin
William Lennström med sitt nya personliga rekord. Foto: Privat
Snacka om skön och tung comeback för William

Det är aldrig för sent att göra comeback inom fisket. Det kan William Lennström från Södertälje intyga, som hoppas att han kan inspirera andra att göra som honom. Hans comeback slutade med ett personligt rekord och ett fiskafänge utöver det vanliga.

William Lennström har av hälsoskäl fått välja bort sportfisket de senaste åren, men när krafterna återvände inför denna säsong så var förhoppningarna höga. Han och kamraten styrde kosan mot en sjö med siktet inställt på gäddor över drömgränsen 10 kilo, och det överträffades med råge.

– Det blev faktiskt från totalt fiasko till succé på 15 minuter. Vi hade några sega första dagar på sjön, där det var väldigt svårt att hitta huggvillig fisk, berättar William.

Inför den sista dagen så bet de dock ihop, och började söka på ett nytt ställe.

– Helt plötsligt hör jag polaren skrika från fören ”vilken jäkla gädda”. Jag tittar på lodet som visar 13 meter och tänker ”vad yrar han om?”. Jag har kastat framför båten så jag ser inte draget, men det tar tvärstopp i spöt en sekund senare, och det tar ett tag innan jag kopplar ihop allt, att gäddan har tagit betet.

 

Lyckan är total
Efter en kortare kamp ligger hon i håven, och de ser att det är en riktigt stor fisk som skulle kunna höja Williams personbästa från tidigare dryga 13 kilo. Vågen visar 13,5 kilo och måttbandet 119 centimeter.
– Lyckan är total. För mig är det mera än bara ett personbästa, det är större än så. Att äntligen få utöva världens bästa sysselsättning igen är äkta glädje, och tårarna kom när man får det resultat man önskar.

Efter att ha samlat sig en stund så tar William nästa kast, för nu känns det plötsligt hur hett som helst.
– Jag har då ett följe på 10–12 kilo som missar i hugget. Tänk den dubbeln i kasten efter varandra. 5 minuter senare tar kompisen en 10,5-kilos av bara farten! Nu sitter vi bara och tittar på varandra och undrar vad är det egentligen som händer och garvar av glädje. Snacka om att hitta rätt ställe i rätt tid. Från att timmen innan nästan fundera på att ge upp till äntligen. Envishet lönar sig, konstaterar en glad fångstman.

Du kanske även gillar detta