Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Röding på musjakt

Med musfluga i linändan kan du uppleva ett sagolikt rödingfiske. (Foto: Morgan Fihn)

Musimitationer som filtrerar bort de mindre rödingarna. Låter det som en lite väl kaxig idé? I Fiskejournalen nummer 4 får du följa med Martin Falklind och Morgan Fihn Abborrträsk för att prova.
I senaste numret av Fiskejournalen kan du läsa om ett riktigt fiskeäventyr i Abborrträsk. Mellan tromber och uppeldade jackor upplever Martin Falklind och Morgan Fihn ett fantastiskt fiske efter röding. När de sedan inser att musflugor filtrerar bort fiskar under kilot, så eskalerar fiskeglädjen till bristningsgränsen. Ta en titt i senaste Fiskejournalen och knyt på en musfluga i sommar.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta