Röding på vertikalt

Patrik Andersson från Säter bättrar på sitt facit för vertikalfisket. Röding 6, gädda 13 och gös 7 kilo imponerar.

Patrik Andersson från Säter i Dalarna hade ställt undan vetrikalgrejorna för säsongen. Då kom stormen Dagmar och ändrade på fiskeplanerna. Sjön Logärden utanför Falun låg åter öppen för vertikalfiske. Patrik kan tacka Dagmar för sin Recordfisk – en röding på 6180 gram.
Patrik Andersson och hans bror hade städat undan vertikalutrustningen och börjat förbereda för ismete då stormen Dagmar drog in över Dalarna. Sjön Logärden låg åter fri från is och bröderna var inte sena att ta tillfället i akt.
– Vi såg vår chans då det bara fanns en dag att spela på, för sen skulle det bli kallt igen, säger Patrik.
Till en början blåste det lite för mycket för att vertikalfisket skulle komma till sin rätt, men efterhand avtog vinden och Patrik manövrera båten som han ville. Han såg en fin ”båge” på ekolodet och sänkte ned jiggen.
– Jag måste ha fått jiggen på exakt djup för några sekunder senare fick jag på något tungt på kroken.
Han kände direkt att det var en fin fisk. Som referens vid vertikalfiske hade han en gös på över sju kilo och en gädda på drygt 13 kilo.
– Detta var den värsta fajten jag har haft på vertikalspö, konstaterar Partik.
Han rankar fångsten som den största i hans fiskekarriär – hittills.
Rödingen vägde 6,2 kilo och mätte 86 centimeter.
Vill du veta mer om tävlingen Recordfisken? Klicka här.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...