Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Röding på vertikalt

Patrik Andersson från Säter bättrar på sitt facit för vertikalfisket. Röding 6, gädda 13 och gös 7 kilo imponerar.

Patrik Andersson från Säter i Dalarna hade ställt undan vetrikalgrejorna för säsongen. Då kom stormen Dagmar och ändrade på fiskeplanerna. Sjön Logärden utanför Falun låg åter öppen för vertikalfiske. Patrik kan tacka Dagmar för sin Recordfisk – en röding på 6180 gram.
Patrik Andersson och hans bror hade städat undan vertikalutrustningen och börjat förbereda för ismete då stormen Dagmar drog in över Dalarna. Sjön Logärden låg åter fri från is och bröderna var inte sena att ta tillfället i akt.
– Vi såg vår chans då det bara fanns en dag att spela på, för sen skulle det bli kallt igen, säger Patrik.
Till en början blåste det lite för mycket för att vertikalfisket skulle komma till sin rätt, men efterhand avtog vinden och Patrik manövrera båten som han ville. Han såg en fin ”båge” på ekolodet och sänkte ned jiggen.
– Jag måste ha fått jiggen på exakt djup för några sekunder senare fick jag på något tungt på kroken.

Han kände direkt att det var en fin fisk. Som referens vid vertikalfiske hade han en gös på över sju kilo och en gädda på drygt 13 kilo.
– Detta var den värsta fajten jag har haft på vertikalspö, konstaterar Partik.
Han rankar fångsten som den största i hans fiskekarriär – hittills.
Rödingen vägde 6,2 kilo och mätte 86 centimeter.
Vill du veta mer om tävlingen Recordfisken? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta