Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Röding på vertikalt

Patrik Andersson från Säter bättrar på sitt facit för vertikalfisket. Röding 6, gädda 13 och gös 7 kilo imponerar.

Patrik Andersson från Säter i Dalarna hade ställt undan vetrikalgrejorna för säsongen. Då kom stormen Dagmar och ändrade på fiskeplanerna. Sjön Logärden utanför Falun låg åter öppen för vertikalfiske. Patrik kan tacka Dagmar för sin Recordfisk – en röding på 6180 gram.
Patrik Andersson och hans bror hade städat undan vertikalutrustningen och börjat förbereda för ismete då stormen Dagmar drog in över Dalarna. Sjön Logärden låg åter fri från is och bröderna var inte sena att ta tillfället i akt.
– Vi såg vår chans då det bara fanns en dag att spela på, för sen skulle det bli kallt igen, säger Patrik.
Till en början blåste det lite för mycket för att vertikalfisket skulle komma till sin rätt, men efterhand avtog vinden och Patrik manövrera båten som han ville. Han såg en fin ”båge” på ekolodet och sänkte ned jiggen.
– Jag måste ha fått jiggen på exakt djup för några sekunder senare fick jag på något tungt på kroken.

Han kände direkt att det var en fin fisk. Som referens vid vertikalfiske hade han en gös på över sju kilo och en gädda på drygt 13 kilo.
– Detta var den värsta fajten jag har haft på vertikalspö, konstaterar Partik.
Han rankar fångsten som den största i hans fiskekarriär – hittills.
Rödingen vägde 6,2 kilo och mätte 86 centimeter.
Vill du veta mer om tävlingen Recordfisken? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta