[/caption] " /> Rödingäventyr i Miekak | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rödingäventyr i Miekak

Förföriskt vackra strömmar som lockar till både flug- och spinnfiske. (Foto: Nicka Hellenberg)

I Miekaks vildmark simmar röding, öring och harr i nästan oräkneliga strömmar, sel och små tjärnar. I Fiskejournalen nummer 3 provar vår medarbetare Nicka Hellenberg lyckan med både flug- och spinnspö.
Aldrig förr har guld glimmat så härligt. När den bastanta öringen rusar ut i kristallklart vatten och låter skummet yra är det en saligt glad flugfiskare som håller i för allt han är värd.”
I senaste Fiskejournalen kan du läsa Nicka Hellenbergs medryckande artikel om fiskeparadiset Miekak.
Provläs senaste numret, klicka här.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta