Söndagen 25 oktober samlas tusentals människor vid Vättern för att betrakta ett färgsprakande skådespel. " /> Rödingens och öringens dag på söndag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Rödingens och öringens dag på söndag

Söndagen 25 oktober samlas tusentals människor vid Vättern för att betrakta ett färgsprakande skådespel.
Under Rödingens och öringens dag får besökarna lära sig mer om livet i bäckarna och beskåda öring- och rödinglek från första parkett. Det finns också möjlighet att lära mer om restaureringsarbete och få en demonstration av elfiske.

Besökarna får lära sig mer om livet i bäckarna.

Det är Länsstyrelsen i nära samarbete med Jordbruksverket, kommuner, Artadatabanken och lokala aktörer som under flera år anordnat rödingens och öringens dag.
– Rödingens dag är ett ypperligt tillfälle för exempelvis landets sportfiskeklubbar att lära sig mer om restaureringsåtgärder och Vätterns unika fiskfauna, säger Daniel Rydberg som är fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköping

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta