Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rödlistad ål på Coop

Tidningen City Malmö avslöjade att Coop i Lund och Helsingborg sålde ål, trots att de säger sig ha förbjudit detta. (Foto: Maj-Britt Rehnström)

Livsmedelsjätten Coop har förbjudit försäljning av ål i deras butiker. Ändå fortsätter försäljningen – under disk. Det är tidningen City Malmö som avslöjar butiker i Lund och Helsingborg.
Tidningen City Malmö avslöjade nyligen Coop med att sälja utrotningshotad ål. Detta trots att man centralt har beslutat att förbjuda försäljning av den rödlistade arten.
Det var efter ett tips från en läsare som ansvarige utgivaren för City Malmö gick in på Coop i Lund för att köpa ål. Första beskedet löd att man inte hade ål att sälja men man uppmanades att ringa ett telefonnummer. Man fick instruktionen ”Säg i fiskdisken att du skall hämta ett halvkilo havskräftor”.
Efter att man köpt ålen konfronterades butikscheferna i Lund och Helsingborg. Dessa säger sig inte haft en aning om ålförsäljningen.
För att läsa hela artikeln i City Malmö, klicka här.
Här kan du läsa tidigare om ål.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta