Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rödlistad ål på Coop

Tidningen City Malmö avslöjade att Coop i Lund och Helsingborg sålde ål, trots att de säger sig ha förbjudit detta. (Foto: Maj-Britt Rehnström)

Livsmedelsjätten Coop har förbjudit försäljning av ål i deras butiker. Ändå fortsätter försäljningen – under disk. Det är tidningen City Malmö som avslöjar butiker i Lund och Helsingborg.
Tidningen City Malmö avslöjade nyligen Coop med att sälja utrotningshotad ål. Detta trots att man centralt har beslutat att förbjuda försäljning av den rödlistade arten.
Det var efter ett tips från en läsare som ansvarige utgivaren för City Malmö gick in på Coop i Lund för att köpa ål. Första beskedet löd att man inte hade ål att sälja men man uppmanades att ringa ett telefonnummer. Man fick instruktionen ”Säg i fiskdisken att du skall hämta ett halvkilo havskräftor”.
Efter att man köpt ålen konfronterades butikscheferna i Lund och Helsingborg. Dessa säger sig inte haft en aning om ålförsäljningen.
För att läsa hela artikeln i City Malmö, klicka här.
Här kan du läsa tidigare om ål.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta