Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Roger slår till igen

Roger Larsson från Målsryd har hittat rätt recept för stora gösar.

Förra året nådde han finalomgången i tävlingen om Drömresan med en gigantisk gös. Nu har han slagit till igen, denna gång med en bjässe på 10,62 kilo. Fiskejournalen säger givetvis grattis.
– När jag hade landat fisken så var jag helt dränerad och kunde inte fiska mer, säger Roger Larsson till Fiskejournalen.
I stället för fortsatt fiske blev det en kopp kaffe och hemfärd. Dagen innan fångade han en på 8,4 kilo…
Har du glömt gösen som tog Roger Larsson till final i tävlingen om Drömresan? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Gissa hur mycket den här gäddan vägde! Foto: Privat
Jösses vilken smal gammelgädda Jessica fick

Vi inleder veckan med att snacka om kondition – nämligen fiskars kondition. Jessica Dolk fick häromdagen en gammelgädda som tål att visas upp för allmänheten.

Inte i bästa kondition.

När det gäller gäddor så går det sällan att fastställa vikten utifrån längden, i synnerhet inte under våren och lekperioden då det kan variera väldigt mycket. Gäddan som Jessica Dolk fick är ett praktexempel på att vikt och längd inte alltid harmoniserar. Den var hela 112 centimeter lång, men vägde bara 6 kilo.

– Ibland blir en längd missvisande då den egentligen inte säger ett dugg om hur stor en gädda är. Jag gissar att den är väldigt gammal, säger Jessica till Fiskejournalen.

Hon berättar att gäddan totalslukade betet på grunt vatten, och att den fick simma tillbaka efter lite bortplockade av iglar och maskar.
Nu undrar vi om ni också fått en extremt smal gädda? Visa gärna upp den isåfall på vår Facebook!

Du kanske även gillar detta