Älvräddarnas auktion på Sportfiskemässan är numera ett givet inslag i mässprogrammet. Ropa in sommarens fiskeäventyr eller ett unikt bokobjekt och gör samtidigt en tjänst för våra vattenmiljöer. " /> Ropa hem sommarens fiskeäventyr | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Ropa hem en grym resa eller härlig bok till förmån för miljön.
Ropa hem sommarens fiskeäventyr

Älvräddarnas auktion på Sportfiskemässan är numera ett givet inslag i mässprogrammet. Ropa in sommarens fiskeäventyr eller ett unikt bokobjekt och gör samtidigt en tjänst för våra vattenmiljöer.
En av höjdpunkterna på Sportfiskemässan är helt klart Älvräddarnas auktion där intressanta auktionsobjekt budas ut till förmån för vatten- och fiskevård. Alla pengar som samlas in under auktionen går oavkortat till våra vattenmiljöer, via Älvräddarna. Ropar du hem ett av objekten så har du alltså gjort dubbel vinst, då du samtidigt är med och bidrar till en bättre värld. Bland auktionsobjekten hittar du bland annat ett unikt paket med en helgs fiske efter grov abborre och gädda i ett nyöppnat vatten. Eller vad sägs om torrflugfiske efter selektiva öringar i Borrsjön och Ljungsöån? Norrbyströmmen erbjuder boende och sightfiske efter stark öring och regnbåge och ropar du hem Hökensås-paketet kan du ta med dig hela familjen för tre dagars fiske och boende.

…och ropar du hem Hökensås-paketet kan du ta med dig hela familjen för tre dagars fiske och boende.

För att nämna ytterligare ett unikt objekt så finns det även ett signerat exemplar av Pelle Klippinges bok om Emån, i bibliofilutgåva. Detta och mycket mer finner du bland årets auktionsobjekt. Hela sammanställningen av årets samlade objekt hittar du i ”bläddret” här nedan och är det så att du vill vara med och lägga ett bud utan att närvara på mässan så går det bra med.

Välkommen till stora scenen, lördag 30 mars klockan 14:00. Glöm inte plånboken och snåla inte med buden för den stora vinnaren i den här auktionen är våra vatten.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vilmer fördubblade sitt personliga rekord med den här granna gäddan. Foto: Privat
Veckans fiskeglädje: Vilmer och granna gammelgäddan

Delad glädje är dubbel glädje. Veckans stora fiskelycka rapporteras in från Martin Bojfors och 8-årige sonen Vilmer, som fick sina drömmar uppfyllda när de tog en fisketur på Mälaren.

Vilmers tidigare personliga rekord låg på 5,4 kilo, och redan i bilen var Vilmer taggad och pratade om att det skulle vara roligt att få nytt personligt rekord på gädda eller gös.
Och det infriades med råge.

– Vi började trolla en stor vik över cirka 15 meters djup. Vi hade vobbler som gick mellan 2,5–6 meter ner. Efter bara 15 minuter så såg vi på det yttre paravanspöt att det backade lite, berättar Martin.
Hugget såg inte så våldsamt ut, men när Vilmer tog spöt så kände han att det var en stor fisk.

– Vi trodde först att det var en stor gös, eftersom den fortsatte att gå djupt hela vägen fram till båten. Men när den kom upp mot ytan kunde vi se den enorma gäddan.

 

Fördubblade sitt rekord
Pappas håvning gick bra och sedan blev det glädjevrål från både Vilmer och pappa.
– Jag insåg att det förmodligen var en 10-plussare, men sa bara till Vilmer ”det här är garanterat ett nytt PB”! När vi vägt fisken till 11,2 kilo och mätt henne till hela 117 centimeter, var Vilmer helt mållös. Han förstod knappt vad som hänt!
De hälsar också att återutsättningen gick bra och att gäddan simmade piggt ner mot djupet, så att fler får chansen att fånga den.
– Ett minne för livet för både Vilmer och mig, konstaterar en nöjd pappa.

Du kanske även gillar detta