[/caption] " /> Rösta och vinn gäddbeten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rösta och vinn gäddbeten

Ska du rösta på Michael?

Ska Michael Persson bli den som får åka på Drömresan till Irland? Rösta på din favorit och tävla om tio fräcka gäddbeten.
Michael Persson från Trensum fiskade havsöring i Bräkneån. När han tog hem betet blev det plötsligt tvärstopp och direkt därefter följde en rusning på 15–20 meter. Efter ett antal vändor upp och ner i ån beslutade sig fisken för att parkera i en djuphåla där den vägrade att flytta på sig. Efter tio minuter lyckades dock Michael bända upp gäddan och landa den. Vågen stannade på 19,2 kilo – drygt ett hekto under svenska rekordet.
Vill du rösta på Michael? Skicka ett sms till 72104 med texten Dröm, följt av mellanslag och siffran 4. Kostnad 5 kronor.
Varje röst är automatiskt med i tävlingen om tio heta gäddbeten.
Här
hittar du samtliga kandidater.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta