Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt datum för rovfiskseminarium

Gäddans roll i ekosystemet är ett av de ämnen som Sportfiskarnas seminarium tar upp. (Foto: Morgan Fihn)

Den 23 mars arrangerar Sportfiskarna seminarium om rovfisk i Stockholm. Höstens tänkta seminarium flyttas till våren och kommer att hållas i samband med Sportfiskemässan. Sista anmälningsdag är 9 mars.
Rovfiskar som gädda och abborre står i fokus på Sportfiskarnas seminarium i Stockholm. Man kommer behandla följande frågeställningar: Hur står det till med våra populära fiskarter? Vilka fiskevårdsåtgärder genomförs och vad kan vi mer göra för att förbättra bestånden av rovfisk?
Forskare finns på plats för att dela med sig av de senaste rönen och dagen avslutas med en spännande debatt och diskussion. Förhoppningsvis rätas frågetecken ut samtidigt som nya visioner föds – för ett friskare hav med mycket rovfisk.
Hållpunkter:
– Rovfiskars biologi, beteende och betydelse för Östersjön
– Fiskevårdsåtgärder för rovfiskar
– Diskussion och framtidsvisioner för Östersjöns rovfiskar
Datum: Fredag den 23 mars kl 10.00 – ca 16.00
Plats: Kistamässan, Stockholm
Kostnad: 300 kr, inklusive lunch och kaffe samt inträde till Sportfiskemässan. (200 kr för medlemmar i Sportfiskarna)
Sista anmälningsdag är 5 mars.
För mer information, klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta