Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt datum för rovfiskseminarium

Gäddans roll i ekosystemet är ett av de ämnen som Sportfiskarnas seminarium tar upp. (Foto: Morgan Fihn)

Den 23 mars arrangerar Sportfiskarna seminarium om rovfisk i Stockholm. Höstens tänkta seminarium flyttas till våren och kommer att hållas i samband med Sportfiskemässan. Sista anmälningsdag är 9 mars.
Rovfiskar som gädda och abborre står i fokus på Sportfiskarnas seminarium i Stockholm. Man kommer behandla följande frågeställningar: Hur står det till med våra populära fiskarter? Vilka fiskevårdsåtgärder genomförs och vad kan vi mer göra för att förbättra bestånden av rovfisk?
Forskare finns på plats för att dela med sig av de senaste rönen och dagen avslutas med en spännande debatt och diskussion. Förhoppningsvis rätas frågetecken ut samtidigt som nya visioner föds – för ett friskare hav med mycket rovfisk.
Hållpunkter:
– Rovfiskars biologi, beteende och betydelse för Östersjön
– Fiskevårdsåtgärder för rovfiskar
– Diskussion och framtidsvisioner för Östersjöns rovfiskar
Datum: Fredag den 23 mars kl 10.00 – ca 16.00
Plats: Kistamässan, Stockholm
Kostnad: 300 kr, inklusive lunch och kaffe samt inträde till Sportfiskemässan. (200 kr för medlemmar i Sportfiskarna)
Sista anmälningsdag är 5 mars.
För mer information, klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta