Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rudarekordet vakant

Svenska rekordet på ruda är nu vakant – och första godkända ruda över 2500 gram kommer att förklaras som nytt svenskt rekord. Det meddelade Sportfiskarna i dag.
Sedan FJ-medarbetarna Nicka Hellenberg och Peter Grahn, efter idogt kartläggningsarbete, kunnat avslöja att rudorna i gotländska Paviken är hybrider har det diskuterats vad som ska ske med det svenska rekordet. Rekordrudan, fångad av Rickard Linderot, är nämligen fångad i Paviken.
Sportfiskarna, där för övrigt Nicka Hellenberg är verksam som storfiskregisterare, har nu behandlat frågan i sin styrelse – och beslutet blev alltså att rekordet stryks och förklaras vakant.
Kvalificeringsvikten har satt tills 2500 gram, vilket är en aktningsvärd vikt, men inte helt omöjlig. Linderots rekordruda vägde 3070 gram.
Svenne Andersson

Rickard Linderot får försöka fånga en en ny, stor ruda i något annat vatten än Paviken om han vill återta sitt rekord.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta