[/caption] " /> En torsk från norge som var rund som en boll | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rund som en boll

Martin Ersson fick en riktigt fin torsk på drygt 21 kilo utanför ön Röst i Norge. Den högg på en jigg på 75 meters djup.

Fiskejournalen har tidigare berättat om ett riktigt bra torskfiske i Norge. Något som även märks bland anmälningarna i tävlingen Recordfisken.
Senaste anmälningen av stortorsk från Norge kommer från Martin Ersson från Ås.
– Vi hade ett fantastiskt fiske på stor torsk och jag fick fyra stycken över 17 kilo, säger han i sin anmälan.
En av torskarna pressade vågen till 21,1 kilo och anmäls nu till Recordfisken. Fisken var 120 centimeter lång och mätte hela 80 centimeter i omkrets. Inte konstigt att den fick namnet ”Torskbollen”.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta