[/caption] " /> En torsk från norge som var rund som en boll | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rund som en boll

Martin Ersson fick en riktigt fin torsk på drygt 21 kilo utanför ön Röst i Norge. Den högg på en jigg på 75 meters djup.

Fiskejournalen har tidigare berättat om ett riktigt bra torskfiske i Norge. Något som även märks bland anmälningarna i tävlingen Recordfisken.
Senaste anmälningen av stortorsk från Norge kommer från Martin Ersson från Ås.
– Vi hade ett fantastiskt fiske på stor torsk och jag fick fyra stycken över 17 kilo, säger han i sin anmälan.
En av torskarna pressade vågen till 21,1 kilo och anmäls nu till Recordfisken. Fisken var 120 centimeter lång och mätte hela 80 centimeter i omkrets. Inte konstigt att den fick namnet ”Torskbollen”.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta