[/caption] " /> Ruskträskbäcken – en flugfiskepärla | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ruskträskbäcken – en flugfiskepärla

”Snart sträcker tafsen och indikerar att en fisk just tagit. Från djupet känner jag hur en tung motkraft kröker spöt långt ner mot handtaget.” Missa inte Fiskejournalen nummer 3. (Foto: Kaj Gambäck)

Lilla Ruskträskbäcken är en pärla med fint fiske efter tätprickiga öringar och nappvilliga harrar. I Fiskejournalen nummer 3 kan du läsa om den lilla ån i trakten av Vindelälven.
Smyg med artikelförfattaren Johan Klingberg längs ån där tjecknymf eller streamer kan lura upp åns mest hemlighetsfulla invånare. Ruskbäcken ligger där vägarna tar slut och i senaste Fiskejournalen får du förutsättningarna för att uppleva ån och flugfisket som trollband Klingberg en varm sommarkväll.
Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Bläddra i senaste numret här.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta