Somliga av er läsare har säkert hört talas om Bo Nelson, som helt enkelt samlar sportfiskerekord som andra köper strumpor. Nu har han slagit till igen – med en rekordröding över 10 kilo. " /> Rutinerad troféfiskare slog till med nytt världsrekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Bo Nelson med sitt 136:e världsrekord! Foto: Från IGFA
Rutinerad troféfiskare slog till med nytt världsrekord

Somliga av er läsare har säkert hört talas om Bo Nelson, som helt enkelt samlar sportfiskerekord som andra köper strumpor. Nu har han slagit till igen – med en rekordröding över 10 kilo.

Det är organisationen IGFA som meddelar att de fått in en ny rekordnotering för rutinerade Bo Nelsson, som nu är uppe i osannolika 136 (!) världsrekord. Den här gången handlar det om en färgstark röding (Arctic char) på 10.43 kilo (23 pound), som från och med nu toppar listan över fångster på 4-kiloslina (8-lb). Det handlar alltså inte om ett regelrätt viktrekord för röding, utan högsta notering för linklass.

Fisken fångades i höstas, men fick sitt godkännande strax innan årsskiftet. Betet var en Marabou jig, och skådeplatsen för rekordet var Tree River i nordvästra Kanada. Enligt rapporten så var fajten över på 12 minuter, och efter vägning, mätning och fotografering så fick den återvända till floden.

Här kan du själv spana in rekordfiskarna som rullar in på IGFA:s hemsida.

Läs mer om svensk rödingfrossa:

https://www.fiskejournalen.se/rodingrallyt-inlett-mattias-omma-vet-hur-de-stora-ska-tas/

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta