Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rykten om makrill

Från säkra källor kommer nu rapporter att de första vårmakrillarna fångats av svenska yrkesfiskebåtar. Nu är det bara en tidsfråga innan de första fångas på spö.
Någon gång i början av maj brukar de första makrillarna fångas av sportfiskare. I månadsskiftet maj – juni kan fisket vara riktigt bra. Vårmakrillen är mager och anses vara en delikatess. Förhoppningarna är stora att årets fiske ska bli bättre än förra årets då det var ont om makrill stora delar av säsongen. 2007 och 2008 var bra makrillår.
Överfisket på internationellt vatten har gått hårt åt makrillbestånden, men det tycks också som om det helt enkelt kommer hit mer makrill vissa år.
Anders Nicander

Snart är dom här – dom stridbara och vackra makrillarna som gör fisketuren till ett nöje.

Snart är dom här – dom stridbara och vackra makrillarna som gör fisketuren till ett nöje.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta