Från Torneälv i norr till Mörrumsån i söder. Sportfiskarna laxexpert Glenn Douglas har sammanställt årets uppgångar av Östersjölax i de olika älvarna. " /> Så har det gått för Östersjölaxen i år | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
Så har det gått för Östersjölaxen i år

Från Torneälv i norr till Mörrumsån i söder. Sportfiskarna laxexpert Glenn Douglas har sammanställt årets uppgångar av Östersjölax i de olika älvarna.
Den intressanta redogörelsen är baserad på resultat från fiskräknare i vildlaxälvarna över hela Sverige.
Hela listan kan du läsa här.  Där kommenterar också Glenn Douglas resultaten. Sportfiskarna konstaterar att det sammanlagt har varit ett positivt år – men att resultaten varierar.
”Vad som är det uppenbara nu när laxen återkommer till våra älvar är att det är viktigt att alla förvaltningsorganisationer måste vara förberedd på att förvalta resursen”, skriver föreningen i texten på sin hemsida och fortsätter:
”Mer resurser och professionalism bland lokala förvaltningsorganisationer är viktigt om vi ska ta tillvara de möjligheter som den återkommande laxen erbjuder”.

Anton Rosander

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta