Fiskemässan ”Från fluga till Antispinn” firade i lördags 10-årsjubileum, dessutom med en helt ny kostym eftersom den ägde rum i Jönköping i stället för Uppsala. " /> Så mycket pengar samlade Antispinn in till öringen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Nu får öringen bättre förutsättningar i Mjällån. Foto: Ulf Börjesson
Så mycket pengar samlade Antispinn in till öringen

Fiskemässan ”Från fluga till Antispinn” firade i lördags 10-årsjubileum, dessutom med en helt ny kostym eftersom den ägde rum i Jönköping i stället för Uppsala.

Mässan ägde rum på Jaktia i Jönköping. Foto: Niklas Dahlin

En mängd fiskeprofiler och utställare fanns på plats, och vi undrar förstås hur mässgeneralen Niklas Dahlin vill sammanfatta arrangemanget.

– Vi känner oss mycket nöjda med mässan. Lokalen var kanon för ändamålet, vi fick en bra mix på utställare. Givetvis några detaljer att förbättra till nästa år, men allt löpte på i stort sett som tänkt. Vi hade självklart gärna sett lite fler besökare, men ibland funkar kvalitet likväl som kvantitet, berättar han.

Förutom själva mässan så är den efterföljande middagen med sin auktion en given höjdpunkt, där pengarna går till utvalda fiskevårdsprojekt.

– Vår jubileumsmiddag hos Hasse på Sjökanten var mycket

Johan Klingberg berättade om smygfiske.

trevlig. God mat och fantastiskt umgänge. Auktionen skramlade ihop hela 37 000 kronor som oavkortat går till Hans-Göran Hanssons minnesfond.

Pengarna blir ett välkommet bidrag till en ny eldsjäl som arbetar i Hans-Göran Hanssons anda. Hans-Göran var en visionär som under 1980-talet tog initiativ till det långsiktiga arbetet att återigen försöka få hela Hjoån och alla dess tillrinningsbäckar som ett fungerande reproduktionsområde för öringstammen som var på väg mot utrotning.

Förvaltare av stipendiet är Hjoåns Fiskevårdsområdesförening. De kommer under år 2020 att utse en kandidat ”som med samma envishet och målsättning som Hans-Göran alltid sätter öringens framtid främst och som också förstår vikten av att informera och upplysa människor om hur viktigt det är att vi på det lokala planet kan göra så enormt mycket för framtiden om vi förstår betydelsen i att rädda en art för framtiden. ”

Niklas Dahlin meddelar också att det självklart blir en ny mässa nästa år.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/nodropet-fran-rosson-offra-inte-angermanalven/

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta