Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Såg när den tog

Jimmy Jansson i Svärdsjö stod på en klippa och såg hur storgäddan klippte hans vobbler, alldeles efter nedslaget.
Jimmy är en av många storfiskare som tycker att det är fräckt med ett 100-klubbsmärke på fiskejackan. Därför bestämde han sig i somras för att anmäla en av de ganska många metergäddor han fångar.
”Brukar bli ett antal 100+ per år. Tänkte att jag skulle fånga och anmäla en fisk åtminstone och 20 minuter senare hade jag min fisk”, skriver han i anmälan till 100-klubben.
Jimmy berättar också att han stod fyra meter ovanför vattenytan och såg hur gäddan rusade fram och klippte vobblern, direkt efter nedslaget 30 meter bort.
Den välformade gäddan mättes till 110 centimeter innan den fick simma vidare.
Svenne Andersson

En rejäl pjäs, en Svärdsjövobbler på 32 centimeter, lurade storgäddan till hugg.

En rejäl pjäs, en Svärdsjövobbler på 32 centimeter, lurade storgäddan till hugg.

Relaterad nyhet från din region
52 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta