[/caption] " /> Saknad 70-åring påträffad död | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Saknad 70-åring påträffad död

Anhöriga vill via Dt.se tacka för den stora uppslutning av frivilliga som hjälpt till i sökandet som nu fått ett avslut. (Foto: Räddningstjänsten Mora)

Den person som befarades ha drunknat i Siljan under torsdagen hittades död vid tiotiden på söndag förmiddag. Detta skriver Dt.se i sin nätupplaga.
Det var i torsdags som Gesundabon, en mycket van sjömänniska och sportfiskare gav sig ut med båten. Strax därpå observerades att ingen fanns kvar i båten. Räddningstjänsten satte omedelbart igång med eftersök i området och många frivilliga har under helgen hjälp till att söka efter 70-åringen. Vid tiotiden på söndag morgon hittade räddningstjänstens dykare mannen död. Specialutbildade hundar hade tidigare reagerat på något under ytan vid platsen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta