Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Saknad fiskare hittad död

Den täta dimman har förhindrat helikoptrar att delta i sökandet. (Foto: Colour Inbetween)

Tre personer anmäldes som saknade under gårdagen efter en fisketur. Nu har en av dem hittats död. Sökandet efter de övriga två fortsätter.
Två män och en kvinna gick ut på sjön Åsnen, Kronobergs län, vid lunchtid i tisdags i en fem meter lång öppen båt. Ett dygn senare anmäldes de som saknade. Sjöräddningssällskapet och räddningstjänsten påbörjade sökandet på onsdagskvällen. I natt hittade man en av personerna död i vattnet.
Sökandes efter de övriga två fortsätter under dagen och då hoppas man få hjälp av helikopter.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta