Henrik Forsberg från Åmål är nog en av Sveriges lyckligaste sportfiskare just nu. På tisdagskvällen passerade han nämligen drömgränsen på abborre med en skönhet på 2.09 kilo. " /> Sålde laxspöna – nu fick han drömabborren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Henrik Forsberg med sin 2-kilosabborre.
Sålde laxspöna – nu fick han drömabborren

Henrik Forsberg från Åmål är nog en av Sveriges lyckligaste sportfiskare just nu. På tisdagskvällen passerade han nämligen drömgränsen på abborre med en skönhet på 2.09 kilo.

Henrik har tidigare varit en flitig laxtrollare, men när sonen William övertalade honom att satsa på predatorfiske i stället så sålde han laxutrustningen och drog sig inåt mot Värmlands småsjöar i stället. Det brukar oftast vara William som drar de största abborrarna, men i tisdags visade farsan med eftertryck var skåpet ska stå när de fiskade i en sjö nära Åmål. Från djupet med en Gunki G’Bump i mungipan kom det upp en 50,5 centimeter lå

William med en abborre på 1500 gram som han drog några dagar innan.

ng abborre, som innebar ett personligt rekord med råge. Efter vägning och mätning fick den friheten åter, och stämningen i båten var förstås på topp.

– Sådana individer måste vi vara rädda om. Det var en mäktig känsla att få släppa tillbaka den, berättar Henrik Forsberg.

Efter en sådan fångst är det väl lika bra att du går i vinteride?

– Ja, nästan. Jag får hjälpa sonen att sätta PB i stället, han drog faktisk sin största abborre hittills lördagen innan i samma sjö, en på 47,5 centimeter som vägde prick 1 500 gram. Vi fiskar alltid som ett team och hjälps åt att hitta rätt beten, berättar en glad Henrik som alltså inte ångar att han ändrade inriktning på fiskekarriären.

Fiskejournalen önskar Team Forsberg lycka till med sitt framgångsrika familjefiske.

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta